RMA Aanvraag

Voordat je een artikel retour zendt naar BatteryBuy.be moet je eerst in het bezit zijn van een RMA-nummer.

Wat betekent RMA?

Een RMA (return merchandise authorization) is een stap in het proces van het retourneren van eerder geleverde goederen aan de leverancier met als doel bijvoorbeeld vervanging, reparatie of terugbetaling.

In het geval van een RMA-procedure dient de koper eerst toestemming (autorisatie) te vragen aan de leverancier voor het retourneren. De leverancier beslist dan, aan de hand van de eigen regels, of deze autorisatie al dan niet gegeven wordt. Aan een gegeven autorisatie wordt veelal een code toegekend, de RMA-code, meestal in de vorm van een nummer dat vermeld moet worden op de verpakking van de retourzending. Aan de hand van deze code kan de leverancier de ontvangen producten koppelen aan het eerdere RMA-verzoek alsook gebruiken bij de afhandeling van de retourzending.

RMA-nummer aanvragen

Voor het retourneren met authorisatie, kunt u het het onderstaande RMA formulier invullen. U krijgt dan zo snel mogelijk van ons een RMA nummer met de bijbehorende instructies.

ROBK
    

Retourzendingen altijd met inachtneming van het volgende:

  • 1De afzender dient zorg te dragen voor een deugdelijke verpakking.
  • 2Verstuur geen producten zonder een RMA nummer. Alleen producten voorzien van een RMA nummer worden door onze service in behandeling genomen.
  • 3Vermeld het RMA-nummer op de buitenkant van het pakket voor retournering. Artikelen zonder RMA-nummer worden niet geaccepteerd.
  • 4Bekijk het volledige retourname reglement via deze link.