Hoe vind ik mijn laptop accu onderdeelnummer?

Elke laptop accu heeft minimaal één onderdeelnummer. Veel accu's hebben zelfs meerdere onderdeelnummers. Wanneer u een vervangende accu vindt met een identiek onderdeelnummer dan weet u zeker dat deze in uw laptop past. Het onderdeelnummer staat aan de onderkant van de accu en kan dus uitsluitend gelezen worden wanneer de accu uit de laptop verwijderd is. Hiervoor zet u eerst de laptop uit en koppelt u deze los van de adapter. Vervolgens draait u de laptop om en zoekt u de schuifjes naast de accu. Deze doet u opzij zodat u de accu uit de laptop kunt tillen.

Remove the laptop battery

Wanneer u de accu uit de laptop verwijderd heeft, kunt u deze omdraaien en het onderdeelnummer lezen. In de meeste gevallen staat het onderdeelnummer links bovenin of bovenin in het midden van de accu. Verder op deze pagina leest u over de specifieke onderdeelnummers per merk laptop accu.

Acer, eMachines en Gateway zijn allemaal hetzelfde bedrijf.
Het onderdeelnummer van uw Acer laptop vindt u in de meeste gevallen links bovenin op de laptop accu. Het grootste deel van Acer laptop accu's zijn voorzien van een onderdeelnummer dat begint met AS, zoals bijvoorbeeld de AS07B41. Deze nummers kunnen echter ook anders zijn, zoals bijvoorbeeld de 916C4820F. Hieronder volgt een aantal voorbeelden van Acer laptop accu onderdeelnummers:

AS10D71
ASO9A61
916C4820F
AK.006BT.021
BT.00403.001

Acer Accu Onderdeelnummers

In bijna alle gevallen zijn laptop accu onderdeelnummers A-nummers, zoals de A1175. Dit A-nummer vindt u onderop de Apple laptop accu in kleine zwarte letters, of witte letters in het geval van een zwarte accu. Dit nummer is uniek en geeft 100% compatibiliteit aan bij alle soort Apple laptop accu's. In sommige gevallen zijn Apple accu's voorzien van ASMB-, MA- of MB- onderdeelnummers. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van Apple laptop accu onderdeelnummers:

A1331
A1396
020-6380-A
M9325G/A
MB471LL/A
661-4833

Apple Accu Onderdeelnummers

Vaak zijn onderdeelnummers van Asus laptop accu's opgebouwd uit twee cijfer lettercombinaties en beginnen ze met A31, A32, A41, A42 of AL - zoals bijvoorbeeld:

A31-UL50
A32-F3
A41-X550A
A42-UL80
AL23-901
90-NE51B2000
0B110-00240100E

Asus Accu Onderdeelnummers

Een Dell laptop onderdeelnummer bestaat meestal uit een korte letter-cijfer combinatie, niet langer dan 7 tekens, zoals GW240. In sommige gevallen is het een cijfercombinatie in het formaat ###-####, zoals bijvoorbeeld 312-0386. Dit nummer kan overal op de accu staan, maar staat in veel gevallen aan de bovenkant ongeveer in het midden. Een aantal voorbeelden van Dell laptop accu onderdeelnummers vindt u in de volgende lijst:

T54FJ
M5Y0X
KM978
M5Y1K
JWPHF
R795X
312-4000
3UR18650-2-T0044

Dell Accu Onderdeelnummers

Fujitsu batteries are straightforward. There are two common types of Fujitsu battery. The first type is a standard cartridge or "main" battery, and the second type is a "bay" battery. A bay battery is an extra battery that is installed in place of an optical drive. Not all Fujitsu computers have a bay battery option. Fujitsu part numbers often start with "FPCBP" (Fujitsu personal computer battery pack). Some companies like Dell and Lenovo also offer bay batteries for a limited number of machines.

Examples of Fujitsu part numbers:

FPCBP374
FMVNBP198
BTP-B4K8
EFS-SS-20C-04
SQU-808-F02
SMP-LMXXFS2
21-92441-03

Fujitsu Accu Onderdeelnummers
HP, Compaq en HP Compaq zijn hetzelfde bedrijf.

Een onderdeelnummer van een HP accu vindt u meestal links bovenin op de accu. HP hanteert verschillende soorten onderdeelnummers. De eerste stijl is een korte letter-cijfercombinatie zoals EV06. Dit vindt u helemaal links bovenin de laptop accu. Een ander type onderdeelnummer begint met HSTNN-. Dit nummer vindt u doorgaans links onderop de laptop accu. Als laatste is er een nummer dat wordt voorafgegaan door Spare:. Dit is een 9 cijferig onderdeelnummer, bestaande uit 6 en 3 cijfers met een koppelteken ertussen, zoals 484170-001. Al deze onderdeelnummers zijn uniek en kunnen gebruikt worden om de juiste HP laptop accu voor uw model te vinden. Een aantal voorbeelden HP accu onderdeelnummers vindt u hieronder:

MU06
KI04
593553-001
707615-141
G6E88AA#ABB
HSN-I09C
HSTNN-104C
HSTNN-175C-5
TPN-I104

HP Accu Onderdeelnummers

Lenovo and IBM are the same company. Lenovo often lists several part numbers, one is called "FRU p/n", on is called "ASM p/n", and occasionally the model number is just listed on the battery with no preface.

Examples of Lenovo part numbers:

L08S6D13
45N1001
OA36302

Examples of IBM part numbers:

FRU 02K6928
ASM 92P1138
02K6824

Lenovo Accu Onderdeelnummers

Hieronder volgt een aantal voorbeelden van MSI laptop accu onderdeelnummers:

BTY-S14
A32-A24
14L-MS6837D1
3715A-MS6837D1
TX2-RTL8187SE

MSI Accu Onderdeelnummers

Panasonic batteries have multiple batteries that are compatible with more than one machine. Each battery will have a part number listed just like the other brands. Panasonic battery part numbers usually start with "CF-VZSU."

Examples of Panasonic part numbers:

CF-VZSU30B
6140-01-540-6513
CF-VZSU29
CF-VZSU30AU

Panasonic Accu Onderdeelnummers

Samsung batteries are most often identified by a model number that starts with the letters "AA-" other times the part numbers may begin with "NBP".

Examples of Samsung part numbers:

AA-PB9NC6B
PBVN3AB
BA43-00358A
EB-BT530FBU

Samsung Accu Onderdeelnummers

Sony is no longer making laptop computers or batteries for laptops. Original Sony batteries are getting harder to find and more expensive. If you buy an OEM Sony battery it is several years old at a minimum, and may not work at all. To find the model number on your Sony battery you should look for the letters "VGP-BPS" or "VGP-BPL." BPS stands for battery pack small, and BPL stands for battery pack large. Often Sony laptops can use a small battery or a large battery in the same machine.

Examples of Sony part numbers:

VGP-BPS20
VGP-BPS13A/S
VGP-BPL9
SGPBP01/E
Tablet S1

Sony Accu Onderdeelnummers

Een Toshiba accu is meestal voorzien van een Model: of PA#### nummer. Dit nummer vindt u aan de bovenzijde van de accu, meestal ongeveer in het midden. Aan de hand van dit model nummer vindt u altijd de juiste Toshiba laptop accu voor uw model. Hieronder vindt u nog een aantal voorbeelden van onderdeelnummers van Toshiba laptop accu's:

PA5208U-1BRS
PA5170U-1BRS
PA5208U
PABAS228
P000619700
V000090820
TS-A200

Toshiba Accu Onderdeelnummers