Veelgestelde vragen over laptopaccu's

Voordat u koopt

Alles verbergen
Ja. Wij garanderen dat uw laptop is volledig compatibel met uw laptop, omdat de capaciteit van de batterij niet van invloed is op de compatibiliteit ervan. Accu's met een hogere capaciteit zullen uw apparaat langer van stroom voorzien voordat u ze opnieuw moet opladen. Naast de capaciteit is het ook belangrijk om de grootte en het gewicht te controleren, omdat batterijen met een grotere capaciteit mogelijk groter zijn, zelfs als ze compatibel zijn. Ze zijn onpraktisch voor sommige toepassingen.
Opmerking: Wanneer een batterij met een lage capaciteit onder dezelfde omstandigheden wordt gebruikt als een batterij met hogere capaciteit, dan zal een batterij met een lage capaciteit sneller verslijten, omdat deze batterij vaker moet worden opgeladen.
Zijn laptopaccu's met meer cellen beter? In een lithium-ion laptop accu zitten minimaal 2 en maximaal 12 kokertjes. We noemen dit cellen en je kunt ze vergelijken met gewone batterijtjes. De cellen zitten in groepen aan elkaar vast en vormen samen één grote batterij. Hoe meer cellen, hoe krachtiger, groter en zwaarder een accu is. Een zwaardere versie dan het origineel noemen we een extended accu.
Meer capaciteit betekent langer werken. Vaak zit er in een laptop accu standaard een zes of acht cells batterij, waar een extended accu juist vaak voorzien is van negen of twaalf cellen. Het aantal cellen is afhankelijk van het voltage. Het komt er dus op neer dat je bij een extended accu één ‘rij’ cellen extra hebt ten opzichte van een ‘normale’ laptop accu. Het gevolg daarvan is dat je veel langer kunt werken met één acculading. Dat is vooral handig als je lang onderweg bent en je niet de mogelijkheid hebt om de laptop op te laden.
Het nadeel van een extended accu is dat hij vaak uit steekt. Doordat er meer cellen in de accu zitten, krijg je een uitstekend gedeelte. Meestal zit de accu aan de onderzijde van de laptop. Bij een extended accu zit het uitstekende gedeelte vaak onderop, waardoor de laptop dus wat hoger komt te staan. Soms zit het uitstekende gedeelte van een extended accu aan de zijkant wat inhoudt dat de accu aan de achterzijde uit de laptop zal steken. extended accu

Wanneer u een batterij kiest, dient u voornamelijk te kijken naar de hoeveelheid energie die in de batterij kan worden opgeslagen. Deze wordt gemeten in Watturen (Whr). Als u uw laptop langer wilt kunnen gebruiken tussen twee opeenvolgende oplaadmomenten, kies dan een hoger aantal Watturen.

Als u dit wilt Kies dan Afweging
Langere gebruikstijd Hogere capaciteit Hogere kosten
Hoger gewicht
Lichter gewicht Lagere capaciteit Kortere gebruikstijd
Lagere kosten Lagere capaciteit Kortere gebruikstijd
Selecteer bij het vervangen van de laptopbatterij altijd de batterij met hetzelfde voltage als het origineel. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel, bijvoorbeeld spanningen van hetzelfde paar hieronder zijn compatibel:
3.6V / 3.7V
7.2V / 7.4V
10.8V / 11.1V
14.4V / 14.8V

Laptopbatterijen bestaan uit drie hoofdcomponenten:

 1. Batterijcellen
 2. Printplaat
 3. Batterij behuizing
De kwaliteits- en veiligheidsspecificaties in elk van deze onderdelen bepalen de algehele kwaliteit, levensduur en prestaties van uw vervangende laptopbatterij.
Interne structuur van de laptopbatterij
Al onze accu's zijn gloednieuw. We verkopen nooit accu dat oud, tweedehands of gerenoveerd is. We gebruiken allen de beste accucellen en componenten om uw zekerheid en ervaring te beschermen.
Niets, behalve dat onze accu geen merk of label heeft. Consumenten achten de oorspronkelijke laptop accu van Apple, Dell, Toshiba en Hewlett-Packard vaak als de voordelen van een merknaam. Eigenlijk gebruiken ze ook de componenten van een derde partij. We maken onze accu’s eveneens met dezelfde accucellen en printplaat, maar we vervaardigen onze eigen huls en de kosten van de waarde aan het merk verlagen. Daarom consumenten laptop accu van wereldniveau die dezelfde met originele versie is kunnen kopen tegen een veel lage prijs.
Alle oplaadbare batterijen slijten na verloop van tijd, al of niet door gebruik. Na verloop van tijd en door gebruik nemen de prestaties af. De meeste gebruikers bemerken een kortere gebruiksduur na 18 tot 24 maanden. Bij intensief gebruik kan de gebruiksduur al binnen 18 maanden afnemen. Wij adviseren een nieuwe laptopbatterij aan te schaffen wanneer de gebruikersduur niet meer aan uw behoeften voldoet.

1. Als de laptop het aangeeft
Op basis van de staat van de accu geeft uw laptop na verloop van tijd aan dat de accu vervangen moet worden. Meestal krijgt u de melding 'Overweeg de accu te vervangen'. Deze melding is gebaseerd op de resterende maximale capaciteit van de accu en het aantal laad- en ontlaadcycli dat de accu heeft gehad. Wanneer u deze melding krijgt kunt u er van uit gaan dat de accu inderdaad aan vervanging toe is.

2. Als de accu nog maar heel kort mee gaat
Een accu gaat in de regel steeds minder lang mee. Dit komt doordat de capaciteit langzaam achteruit gaat maar ook omdat de laptop in de regel steeds minder efficiënt werkt. Dit komt bijvoorbeeld door achtergrondsoftware die de processor belast of door stof in de laptop die de koeling belast waardoor deze meer stroom verbruikt. Als de accu steeds minder lang mee gaat, controleer dan of de laptop stofvrij is en of er niet onnodige achtergrondsoftware loopt. Het kan ook de moeite waard zijn om stroombesparing van de laptop in te schakelen via het energiebeheer. Helpt dit alles niet, dan is de accu aan vervanging toe.

3. Als de accu veel capaciteit verloren is
Met software van de fabrikant van de laptop is de resterende capaciteit van de accu uit te lezen. Sommige fabrikanten leveren deze software niet standaard mee. U kunt dan bijvoorbeeld BatteryCare gebruiken om de capaciteit te meten. Als de capaciteit van uw accu erg ver teruggelopen is kan het het waard zijn om een nieuwe accu aan te schaffen zodat u weer langer zonder stroom uw laptop kunt gebruiken.

4. Als de accu niet meer herkend wordt
Als de accu of laptop batterij voorheen goed werkte maar nu niet meer herkend wordt is deze in de meeste gevallen defect geraakt. Dit kan door slijtage komen of bijvoorbeeld door een stroompiek waardoor een cel defect is geraakt. U kunt in dit geval proberen de accu uit de laptop te halen en opnieuw te plaatsen. In sommige gevallen doet de accu het dan weer. Als de accu helemaal niks meer doet is het aan te raden deze te vervangen. In dit geval geeft Windows vaak een rood kruis door het accu-icoon rechtsonderin uw bureaublad.

Na aankoop

Alles verbergen
De laptop accu’s van BatteryBuy.be zijn slechts gedeeltelijk opgeladen als deze worden afgeleverd. Het kan geen kwaad meteen gebruik te maken van de accu. Het is niet noodzakelijk de accu eerst 24 uur (of langer) op te laden voordat de accu in gebruik wordt genomen.
Nee, de batterij zal geen gebruik meer maken van de lader wanneer de batterij volledig is opgeladen.
Nee, er is een ingebouwd systeem dat ervoor zorgt dat het laadproces wordt gestopt wanneer de batterij vol is.
Nee, bij de huidige lithium-ionbatterijen verbetert deze methode de gebruiksduur van de batterij niet. Dit dateert nog uit de tijd waarin NiMH-batterijen werden gebruikt.

Wanneer u een batterij langer dan 4 dagen niet gebruikt, kunnen deze richtlijnen de levensduur van uw batterij helpen verlengen:

 1. Bewaar batterijen niet gedurende lange perioden in een oplader of computer die is aangesloten op een voedingsbron. Hiertoe behoren voedingsadapters en dockingstations die zijn aangesloten op een stopcontact.
 2. Laptopbatterijen, waaronder batterijen die in een laptopcomputer zitten, hebben een bedrijfstemperatuur van 0° tot 35°C (32° tot 95°F).
 3. Laad batterijen op voordat u ze langere tijd niet gebruikt. De aanbevolen oplaadtijd dient niet langer dan 1 uur te zijn. Hierdoor wordt de batterij meestal tussen de 80% en 100% opgeladen. (De batterij zal na verloop van tijd iets van zijn lading verliezen. Ter informatie: opgeslagen batterijen verliezen naar verwachting 10-15% van hun capaciteit in een tijdsbestek van vier maanden.)
 4. Afhankelijk van de duur van de periode waarin u de accu niet gebruikt, kan de accu zichzelf ontladen. Het kan daarom voorkomen dat u na deze periode de accu opnieuw dient op te laden.
 1. Dim uw scherm.
 2. Voorkom blootstelling aan extreme temperaturen.
 3. Laat uw notebook batterij niet opraken.
 4. Laad de accu op tot 40% wanneer u de laptop langere tijd niet gebruikt
 5. Schakel ongebruikte apparaten en poorten (zoals USB-luidsprekers of externe schijven) uit.
 6. Selecteer de juiste vervangende batterij. Onder dezelfde gebruiksomstandigheden draagt een batterij met een lagere capaciteit sneller dan een batterij met een hogere capaciteit omdat deze vaker moet worden opgeladen.
 7. Alle batterijen slijten in de loop der tijd, al of niet door gebruik. Wanneer de gebruikstijd niet meer aan uw behoeften voldoet, kan het tijd zijn om een nieuwe laptop batterij aan te schaffen.
Gooi de oude accu nooit in de vuilnisbak. De batterij bevat namelijk schadelijke stoffen. Lever de oude accu daarom in bij een recyclepunt. Waar dit is, vind je op de website van jouw gemeente.